Veelgestelde vragen Ballonvaart

Programma

  • 16.30 - 17.00 uur Check-in op de startlocatie (Achterdijk 57 in Hedel) | Vergeet uw E-ticket niet!  

  • Vanaf ca. 16.45 uur uitnodiging om te assisteren bij de opbouw van de luchtballon + veiligheidsinstructie.

  • Vanaf ca. 17.00 uur Panoramische ballonvaart van 1 uur met aansluitend Champagneceremonie 

  • Uitreiking ballonvaartcertificaat

  • Vervoer terug naar de startlocatie inbegrepen.

Wat voor kleding moet ik aan?
Tijdens de vaart zul je het zeker niet koud hebben door de warmte van de branders. Na de vaart gaat de zon snel onder en kan een dunne jas of trui prettig zijn. En verder:
- Draag stevige schoenen  (geen hakken of slippers).
- Trek geen kleding aan die makkelijk brandt.
- Neem evt. een pet mee om je te beschermen tegen de warmte van de branders.


Geldt er een minimum leeftijd?
Nee, er geldt geen minimum leeftijd, maar een minimale lengte van 1.15 cm.

Waar landt de ballon?
De piloot is afhankelijk van de wind. Je weet dus niet van tevoren waar je precies landt. Na ongeveer 45 minuten varen, gaat de piloot zoeken naar een geschikte plek om te landen. De Sky Ballon crew volgt de ballon tijdens de vaart en komt dus kort na de landing aan op de landingslocatie.

Anders dan je misschien zou verwachten heb je in een luchtballon geen hoogtevrees, dit komt omdat je niet in contact staat met de aarde. Vind je de ballonvaart toch een beetje spannend? Onze ervaren piloten stellen je graag gerust.


Geschikt voor iedereen?

In principe is ballonvaren geschikt voor iedereen, leeftijd speelt geen rol.

Kinderen 
Kinderen zijn welkom, wel adviseren we een lengte van minimaal 1,15 m. (+/- 6 jaar) zodat ze goed over de rand van de mand kunnen kijken en ook van het uitzicht kunnen genieten. Kinderen jonger dan 16 moeten voor hun eigen veiligheid begeleid worden door een volwassene.

Zwanger 
Om alle eventuele risico's te vermijden adviseren we je om de ballonvaart uit te stellen tot na je zwangerschap.

Minder valide
Natuurlijk doen we ons best om ook mensen die minder valide zijn de unieke ervaring van een ballonvaart te laten beleven. Heb jij een lichamelijke beperking? Overleg dan met de organisatie via info@boelevaart.nl voor je een ticket boekt. Op die manier kunnen wij je optimaal adviseren over de mogelijkheden van een prettige maar ook veilige ballonvaart. Ook stel je ons daarmee in staat om eventuele aanpassingen te doen of voorzorgsmaatregelen te nemen. De veiligheid van jou en alle andere passagiers staat uiteraard altijd voorop. Helaas is het niet mogelijk om rolstoelpassagiers mee aan boord te nemen.

Wat als ik een medische aandoening heb? 
Bij ballonvaren staat veiligheid altijd voorop. Veiligheid van jou zelf maar ook die van de andere passagiers. Heb je een medische aandoening die door het ballonvaren kan verergeren of die een veilige ballonvaart verhindert? Of twijfel je of het medisch verantwoord is om te gaan ballonvaren? Vraag dan eerst advies aan een arts. Heb je een ernstige aandoening of heb je pas een een zware operatie ondergaan? Vaar dan beter niet. Wij vragen je om alle aandoeningen te melden die jouw veiligheid of die van de andere passagiers in gevaar zouden kunnen brengen. In sommige gevallen kunnen wij een verklaring van je arts of specialist vragen waarin staat dat het veilig is om te varen.


Annuleren vanwege weersomstandigheden

Of de ballonvaart door kan gaan hangt af van het verwachte weer tijdens jouw vaart en de start- en landingsmogelijkheden. In overleg met het KNMI besluiten de piloten of een ballonvaart wel of niet door kan gaan. Jouw veiligheid staat daarbij voorop. In overleg bepalen we een nieuwe datum. U E-ticket is overdraagbaar. Wilt u toch annuleren dan geldt de onderstaande staffel.  Neem hiervoor contact op met de organisatie via mail info@boelevaart.nl


Wanneer u wilt annuleren

U E-ticket is overdraagbaar. Wilt u toch annuleren dan geldt de onderstaande staffel.  Neem hiervoor contact op met de organisatie via mail info@boelevaart.nl

Aantal dagen voor de vluchtdatum
per ticket
>14 gratis
14 - 8 € 30
7 - 4   € 55
3 - 0   € 100